Problem je govoriti o migrantima u BiH jer nemamo oformljenu vlast koja će voditi sve strukture pa i tu strukturu, izjavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, na Godišnjem susretu predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih direktora Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj. Zajednički sastanak održan je danas u Duhovno-obrazovnom centru "Emaus" u Potocima kod Mostara.

- Zato vlada haos. Zato mali čovjek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom - kazao je Puljić.

Dodao je kako "smatra da je vrlo delikatan taj proces sigurnosti".

- Delikatno je i da migranti koji su zaista potrebni pomoći bivaju manipulirani. To Bosna i Hercegovina ne može sama riješiti, ali ni Evropa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tom problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višoj razini rješavati pitanje migrantske krize - rekao je kardinal Puljić, odgovarajući na novinarski upit o ulozi Caritasa po pitanju migrantske krize, posebno na bihaćnom području, prenosi KTA.