open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Karačić za Faktor: Zaslužena pobjeda Željezničara, veliki roster može biti problem za Zrinjski
Trijumf na Grbavici Širokobriježani potvrdili su visokom pobjedom u 18. kolu Premijer lige BiH
02.12.2019. u 17:35
get url
text

Fudbaleri Širokog Brijega zabilježili su najuvjerljiviju pobjedu u 18. kolu Premijer lige BiH, nakon što su s 4:0 savladali posljednjeplasiranu Zvijezdu 09.

Iako su uvezali tri pobjede izabranici Tonija Karačića i dalje se nalaze na semom mjestu, no značajno su smanjili bodovni zaostatak za timovaima koji se nalaze u "gornjem domu" premijerligaške tabele.

Trijumf na Grbavici Širokobriježani su potvrdili visokom pobjedom, koju su nalažost obilježile i nemile scene na tribinama stadiona Pecara. Naime, glavni sudija meča Sabrija Topalović bio je primoran utakmicu prekinuti na sedam minuta, jer su navijači domaćeg tima istakli transparent podrške i fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Susrete 18. kola PLBiH za Faktor je prokomentarisao Toni Karačić, treći šef struke NK Široki Brijeg u ovoj sezoni.

Široki Brijeg - Zvijezda 09 4:0
- Zanimljivo je što smo upisali tri pobjede i osvojili svih devet bodova, a i dalje smo na sedmoj poziciji. To ponajviše pokazuje u kakvom bodovnom zaostatku smo prethodno bili. Ja sam i nakon pobjede na Grbavici rekao da je nama cilj Evropa. Mi smo bodovno bliže vodećim ekipa a još dosta bodova je u igri. Moram reći da mi isključivo gledamo sebe, idemo iz utakmice u utakmicu i ako uspijemo uvezati još devet bodova vjerujem da ćemo se sigurno boriti za Evropu u ligi koja je dosta ujednačena o čemu najbolje govore i rezultati.

Čelik - Borac 1:2
- Pun pogodak je povratak Borca u Premijer ligu, kako Borca, tako i Veleža. Oni su ligi vratili neizvjesnost i kvalitet. Mislim da grad kao što je Banja Luka zaslužuje da ima ekipu kakva je Borac. Smatram kako je da sada samo pokazuju i koliko su ozbiljan takmac u borbi za vrh tabele.

Radnik - Velež 0:1
- Zanimljivo da je Radnik u prethodnom kolu u gostim razmontirao Mladost sa 4:0. Ipak, kvalitet najčešće moraš potvrditi kod kuće gdje trebaš igrati, preuzeti odgovornost i kontrolisati posjed lopte, te naravno kazniti protivnika kada ti se ukaže prilika. No, treba uzeti u obzir i to da Velež igra dosta kvalitetno. Iskreno, nisam baš očekivao ovaj rezultat, ali je Velež još jednom pokazao da je ekipa koja se stablizovala.

Sarajevo - Željezničar 1:3
- Željo igra dosta kvalitetan fudbal. I protiv nas su stvorili veliki broj prilika, mi smo imali sreću što smo se odbranili i spretno došli do tri boda koja su velika. Mislim da je Željezničar zasluženo stigao do pobjede. Može biti da kvalitetna podloga na kojoj treniraju i igraju fudbaleri Želje ima veze s tim.  Vjerujem da je to putokaz za sve klubove u kojem pravcu trebaju ići. Uvjeran sam da igrači na takvim podlogama mogu pokazati mnogo više, a publika mnogo više uživati u kvalitetnijim fudbalskim predstavama. Taj hibrid je preduvjet za kvalitetnu predstavu, jer ako pogledate malo ovo kolo shvatiti ćete da se na nekim stadionima skoro ne igra isti sport, ako gledamo na uvjete u kojima je travnjak.

Sloboda - Tuzla City 1:1
- Slika stanja travnjaka na utakmici između Slobode i Tuzla Cityja ne ide u prilog ni fudbalerima, ni trenirima, a na koncu ni publici. U takvim uvjetim trenerima je jako teško utjecati na igru, samom tim i na ishod same utakmice. Tada uglavnom individualni kvalitet pojedinca zna odlučiti susret.

Zrinjski - Mladost 1:1
- Možda je mnogima judima ovaj rezultat iznenađenje, ali vjerujete mi da sam kroz rad u omladinskim slekcijama jako dobro upoznat s kvalitetama mladih fudbalera Mladosti. Mladost ima Hadžića, Hiroša, Vazdu... plus iskusnog Isakovića koji je jedan od kvalitnenijih igrača kada je riječ o branjenu prostora. Gledao sam utakmicu, vjerujte mi da su zasluženo osvojili bod. Zrinjski bi po kvaliteti rostera trebao pružati i kvalitetnije igre, ali veliki roster nekada zna biti i veliki problem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.