open-navfaktor-logo
search
Tazija
Kancelarija reisu-l-uleme: Na nama je zajednička obaveza da očuvamo naslijeđe Tetke Zilhe
Kancelarija reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputila je taziju porodici i Udruženju Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo, povodom preseljenja na ahiret dugogodišnje šefice ove kuhinje Zilhe Šete, poznatije kao Tetka Zilha.
01.10.2021. u 15:19
get url
text

- Sa velikom tugom smo primili vijest o preseljenju na ahiret naše Tetke Zilhe Šeta. Zadovoljni smo Božijim određenjem i ne govorimo osim onoga što nas je podučio plemeniti Poslanik da kazujemo u ovakvim trenucima: "Allahovi smo i Njemu se vraćamo". Ali naša srca danas tuguju i mi dijelimo bol sa našim sugrađanima zbog ovog velikog gubitka za naš narod i državu.

Na nama je sada zajednička obaveza da očuvamo Tetkino naslijeđe i da vrijednosti za koje se ona zalagala prenesemo na buduće generacije. Molimo Uzvišenog Allaha dž.š da Tetku Zilhu obaspe svojom neizmjernom milošću i nastani je u svoj prostrani džennet - navodi se u taziji i dodaje:

- Na kraju u ime reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini želimo porodici izraziti svoje duboko suosjećanje zbog velikog gubitka. Inna Lillahi ve Inna Ilejhi Radžiun!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.