open-navfaktor-logo
search
Meteorološka prognoza
Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja maja i početkom juna
Razdoblje relativno stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, sa čestim izmjenama sunčanog i pretežno oblačnog vremena, nastavlja se i narednih dana.
24.05.2021. u 19:38
get url
text

Tokom sedmice u poslijepodnevnim satima nije isključena mogućnost za pojavu kraćih lokalnih pljuskova. Više izgleda za padavine moguće je u petak, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Temperature zraka bi trebale biti nešto više u odnosu na prosječne vrijednosti, s tim da je drugi dio sedmice nešto svježiji u odnosu na njen početak.

Minimalne jutarnje temperature zraka do četvrtka varirat će od 14 do 19 stepeni Celzijevih u Bosni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviše dnevne temperature između 22 i 27 stepeni, u Hercegovini do 29.

Prva sedmica juna 2021. godine prema raspoloživim prognostičkim modelima trebala bi biti stabilna i suha sa više sunčanih sati. Temperature zraka u porastu i iznad višegodišnjeg prosjeka.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od 10 i 15 u Bosni, do 18 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 22 i 27 u Bosni, na jugu Hercegovine do 29 stepeni Celzijevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.