Do najluđe noći ostalo je nešto više od dva mjeseca, pa nadležne gradske strukture u našoj zemlji uveliko rade na organizaciji novogodišnjih proslava koje se organiziraju uglavnom na gradskim trgovima. Posljednje dvije godine u glavnom gradu naše zemlje organizirani su spektakularni dočeci na kojima su brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljali fenomenalni Zdravko Čolić i Dino Merlin.

- Do kraja sedmice saopćit ćemo čitav plan aktivnosti. Siguran sam da će Sarajevo ponovo biti centar regije. Na dočeku će nastupiti regionalno priznate muzičke zvijezde, a u saradnji sa Tursitičkom zajednicom Kantona Sarajevo pripremamo i regionalnu promociju i to u Dubrovniku, Splitu, Skoplju, Tirani, Novom Pazaru, Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Imena zvijezda neka ostanu tajna, jer još nisu potpisani ugovori - kazao je za Faktor Abdulah Skaka.

Kada je u pitanju novogodišnja noć u Tuzli, javni doček bit će organiziran na Trgu Slobode, ali još nisu poznata imena bendova i pjevača koji će nastupiti 31. decembra,

- Još nismo sigurni ko će biti glavna zvijezda dočeka u Tuzli. Prošle godine to su bile "Frajle", a sada još nemamo ni konačnu listu bendova koji će nastupati na Trgu Slobode nekoliko dana prije 31. decembra – kazao je za Faktor Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Tuzle.

Slična situacija je i u Zenici, gdje je čak i upitno održavanje javnog dočeka Nove godine.

- Vrlo malo u ovom trenutku mogu reći. Još se čeka gradonačelnik Fuad Kasumović i njegova je posljednja. Ove godine kasnimo sa organizacijom javnog dočeka. Prošle godine na vrijeme smo krenuli sa pripremama tako da je koncert "Miligrama" bio pravi spektakl - kazao je za Faktor Nandino Škrbić, direktor Radio televizije Zenica, koja je prošle godine organizirala gradski doček u Zenici.

Dosta je i nepoznanica u Bihaću, kada je u pitanju najluđa noć.

- U planu je održavanje manifestacija u gradskom parku i na centralnom bihaćkom trgu. Tokom posljednjih deset dana 2018. godine trebali bi ponuditi raznovrsne sadržaje, kao što su zabave, klizalište, zabavni sadržaji za djecu. Kada su u pitanju nastupi bendova uglavnom ćemo se osloniti na domaće snage – kazao je ispred Gradske uprave Bihaća Elmedin Mehadžić.

Ove godine vlasti u Banjoj Luci prve su saopćile informacije o manifestaciji "Banjalučka zima 2018/2019" u sklopu koje će 30. decembra nastupiti Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris Džinović, a 1. januara stanovnike grada na Vrbasu i sve goste očekuje koncert Željka Joksimovića.