open-navfaktor-logo
search
Rivali iz Lige nacija
Kakav skor ima BiH protiv Rumunije, Finske i Crne Gore?
Bosna i Hercegovina će u trećem izdanju Lige nacija igrati u grupi 3 Lige B zajedno sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom.
16.12.2021. u 19:25
get url
text

Utakmice se igraju u junu i septembru 2022. godine.

Zmajevi se ne mogu pohvaliti velikim uspjesima u međusobnom skoru s tri selekcije dodijeljene tokom žrijebanja parova u Nyonu.

BiH je protiv Rumunije igrala četiri puta. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004. Rumuni su slavili oba puta (0:3, 2:0), dok je u kvalifikacijama za EP 2012 jednu pobjedu odnijela BiH (2:1), a jednu Rumunija (3:0).

Dueli s Finskom u posljednje vrijeme postali su pravi košmar za bh. tim, a još uvijek nisu zarasle rane od zeničkog duela koji je Zmajeve ostavio bez šansi da se bori za baraž za SP 2022.

U zvaničnim utakmicama Finska je odnijela dvije pobjede, jedan meč je okončan remijem, a Zmajevi su izvojevali jedan trijumf. Odnijela je BiH još jednu pobjedu protiv Finaca, ali radilo se o prijateljskoj utakmici.

Zmajevi se nikada u mečevima "za bodove" nisu sastajali s Crnogorcima. BiH i Crna Gora odigrali su dvije "siromašne" prijateljske utakmice, jednu u Zenici, a jednu u Sarajevu. Obje su okončane najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Prvoplasirana selekcija iz ove grupe plasirat će se u Ligu A, dok će posljednjeplasirana ekipa ispasti u Ligu C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.