Prvu priliku bh. tim je imao u šestoj minut. Nakon kornera sa lijeve strane najviša u skoku bila je Nikolina Vasiljević, ali je loptu poslala pored gola.

Alma Krajnić se u 10. minti odlično oslobodila svojih čuvarki u protivničkom kaznenom prostoru i sa desetak metara pogodila mrežu za 1:0.

Prednost je udvostručena u 18. minuti. Naida Haračić je izvela korner sa lijeve strane, a najviša u skoku ovaj put bila je Fadila Mujkić koja postiže pogodak.

Maja Jelčić u 23.  minuti sa 15-ak metara precizno šutira za 3:0 u korist bh. tima.

Četvrti gol izabranice Dragana Jevtića postižu u 30. minuti Sofija Krajšumović je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za Mariju Anu Milinković koja je pogodila mrežu gošći za 4:0.

Sjeverna Makedonija je prvi pokušaj imala pet minuta prije kraja prvog dijela, ali je šut Teodore Nikoloske iz slobodnog udarca odbranila Josipa Radoš.

U drugom poluvremenu igra se uglavnom odvijala na polovici Sjeverne Makedonije, a nakon nekoliko pokušaja bh. reprezentativke u 58. minuti postižu peti pogodak. Krajšumović je je šutirala sa lijeve strane, makedonska golmanica kratko odbila loptu, a Viktorija Nedeva u nespretno reaguje i pogađa sopstvenu mrežu.

Dobar pokušaj glavom imala je Matea Topalović u 62. minuti nakon kornera, ali je Marija Ničevska odlično intervenisala.

Kapitenka Sofija Krajšumović u 67. minuti bježi svojim čuvarkama i sa desetak metara postiže gol za 6:0.

Lamija Duvnjak u 75. minuti sa sredine igrališta šalje loptu u šesnaesterac za Sofiju Krajšumović koja lob udarcem postiže svoj drugi pogodak i postavlja konačan rezultat.

Drugi meč ovih selekcija na programu je 5. marta u 11 sati u zeničkom Trening kampu.