open-navfaktor-logo
search
Bez panike
Još jedan morski pas uočen u plićaku, sada blizu Šibenika
Morski psi snimljeni su ovih dana u Jadranu, i to kod mjesta Medulin i Pomer u Istri, a u subotu je morski pas uočen i u plićaku kod Pirovca, blizu Šibenika, prenose lokalni mediji.
29.05.2022. u 13:38
get url
text
Morski pas u Jadranu
Morski pas u Jadranu

Na Facebook stranici Rent-a-boat Pirovac, koja je objavila snimak morskog psa, objavljeno je i saopćenje u kojem ističu da nema razloga za paniku.

- Morski psi u plićacima više nisu rijetkost, a zabilježeno je više od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije dva dana.

Nema potrebe za panikom jer se najvjerovatnije radi o morskom psu lisici ili modrulju. Lisica je vrsta morskog psa koja može narasti do pet metara, te je zaštićena vrsta morskog psa kao i modrulj. 

Također, napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost. Štoviše, nije prvi put da je ova vrsta viđena u plićaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu više kao atrakciju, nego što širi paniku - napisali su, između ostalog, te se i malo našalili da "otkako se vode službene statistike, morski psi u Jadranu nisu na smrt rastrgali ni jednog jedinog Istrijana, Kvarnerca ili Dalmatinca".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.