Informaciju je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Dechane, jedan od trojice migranata koji su učestvovali u tuči u naselju Otes, u kojoj je nožem ubijen Berović, za ubistvo u saizvršilaštvu dobio je 10 godina, a za pokušaj ubistva pet, te mu je to objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 13 godina. 

Rješenjem Suda produžen mu je pritvor za još devet mjeseci, a u kojem se nalazi od izručenja Bosni i Hercegovini iz Srbije u kojoj je uhapšen.

Zbog ubistva Berovića i pokušaja ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije vodi se proces i protiv državljanina Libije Y. M. B. , dok je treći osumnjičeni, Marokanac Hanani Benazi, i dalje u bjekstvu i za njim je na snazi potjernica. 

Berović je u tuči koja se 17. novembra 2020. godine dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes, uboden nožem, te ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije Dechane bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je Y. M. B.  pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

Obojica su naknadno izručena bh. pravosuđu.