open-navfaktor-logo
search
Potpisuje za Inter
Je li ovo najveći "krivac" što Džeko poslije šest godina napušta Romu?
Edin Džeko poslije šest godina napustit će tim Rome i potpisati ugovor s Interom, aktuelnim prvakom Italije koji je prošle sezone zaustavio višegodišnju dominaciju Juventusa.
11.08.2021. u 11:42
get url
text

Džeko je na putu za Milano, a poslije ljekarskih pregleda stavit će potpis na dvogodišnji ugovor vrijedan 5,5 miliona eura po sezoni, uz bonuse.

VEZANI TEKST - Potvrđeno: Edin Džeko novi igrač Intera
 

Dugo se Dijamant povezivao s odlaskom iz Rima, ali ovoga puta transfer je zaista i realiziran.

Ranije je za njegove usluge itekako zagrijan bio Chelsea, prošle godine s Juventusom je sve bilo dogovoreno, bh. napadač spakovao je kofere i jednom nogom bio u Torinu, ali Roma nije uspjela pronaći adekvatnu zamjenu pa je posao propao.

Džeko je u februaru ove godine odlučio da njegove interese zastupa italijanski menadžer Alessandro Lucci. On je vlasnik World Soccer agencije, utjecajne u italijanskom fudbalu.

Očito je to bio pravi potez, jer je Dijamant odmah u ljetnom prijelaznom roku uspio pronaći novi klub, s kojim će igrati Ligu prvaka, što u Romi ove sezone ne bi bio slučaj.

Luccijeva agencija zastupa i igrače poput Joaquina Correa, Luisa Muriela, Juana Cuadrada, Alessandra Florenzija, Leonarda Bonuccija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.