open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Javnim kuhinjama Merhameta i Crvenog križa po pet hiljada maraka
U Općini Centar načelnik Nedžad Ajnadžić potpisao je protokole sa predstavnicima dvije humanitarne organizacije za dodjelu sredstava iz budžeta Općine za rad njihovih javnih kuhinja.
30.07.2020. u 14:30
get url
text

Protokole su u ime Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet-Regionalni odbor Sarajevo potpisali direktor odbora Munib Bujak, a u ime Crvenog križa Kantona Sarajevo sekretar udruženja Enaida Višo. 

Potpisanim protokolima će Općina Centar izdvojiti po 5.000 KM za pomoć u radu javnih kuhinja ova dva humanitarna udruženja. 

- Pandemija koronavirusa je ostavila traga i na budžet Općine Centar. Međutim mi smo svjesni koliko znači pomoć našem najugroženijem stanovništvu. Stoga smo u budžetu osigurali finansijska sredstva za transfere neprofitnim karitativnim organizacijama za rad javnih kuhinja u vrijeme proglašenog stanja nesreće u iznosu od 80.000 KM. Od navedenog iznosa do sada smo u tri kruga podjele rasporedili 55.000 KM za pomenutu namjenu. Nama su također tokom pandemije veliku pomoć pružili volonteri Crvenog križa koji su radili dezinfekciju i mjerenje temperature stranaka koji su dolazili u zgradu Općine Centar - izjavio je Ajnadžić. 

Osim navedene dvije humanitarne organizacije ovu vrstu pomoći od Općine Centar je dobila i Narodna kuhinja "Stari Grad" u čije ime je upraviteljica Zilha Šeta potpisala protokol nešto ranije, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.