open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Jakirović otkrio ključni trenutak utakmice, Marinović posebno izdvojio jednog igrača
Derbi 27. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva završio je bez pobjednika, rezultatom 1:1.
24.04.2021. u 21:25
get url
text

Domaćin je bio taj koji je prvi stigao do vodstva, imao priliku i da sve riješi, ali je odlična intervencija Kovačevića promijenila tok susreta.

VEZANI TEKST - Remi Zrinjskog i Sarajeva, očekuje nas zanimljiva završnica PLBiH

- Sarajevo je više riskiralo, gubili su 1:0. Ključni trenutak je bio kada je Kovačević odbranio a već je bio skoro gol. Sigurno su gledaoci vidjeli zanimljivu utakmicu, stalo je bilo i nama i Sarajevu - kazao je trener Plemića Sergej Jakirović u izjavi za MojaTV nakon susreta, te se kratko osvrnuo i na meč narednog kola:

- Protiv Širokog Brijega želimo uzeti tri boda, kao i uvijek su ambicije Zrinjskog najviše. Čestitam i Sarajevu i Zrinjskom na današnjoj partiji.

Vinko Marinović, trener Sarajeva, bio je zadovoljniji igrom svog tima u drugom dijelu.

- Prvo poluvrijeme nismo odigrali onako kako smo trebali, ali u drugom smo to popravili, napravili smo određene promjene i bez obzira na sve okolnosti mogu čestitati igračima. Vratili smo se nakon tih 1:0, nakon dva dana smo odigrali još jedan derbi. Imao je Zrinjski svoje šanse, ali imali smo Kovačevića koji je to uspio odbraniti. Mi već dugo vremena igramo u ritmu derbija, a sada ćemo imati nekih sedam dana da se što bolje spremimo za derbi koji je nama jako, jako bitan - kazao je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.