Nakon prvenstvene utakmice Sarajevo – Zrinjski, koja je na rasporedu u subotu, isti protivnici snage će odmjeriti i u Kupu BiH četiri dana kasnije.

- Izazov za nas je to što su oni u ovoj sezoni još neporaženi. Moramo biti hrabri, moramo biti koncentrisani i moramo postići gol. Bit će teška utakmica i specifična, jer za četiri dana u Kupu igramo s njima. Idemo utakmicu po utakmicu i ja sam zadovoljan kako smo odradili na treninzima pripreme za ova dva susreta - istaknuo je Jakirović na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten Miljan Škrbić vratio se treninzima, dok je Dinku Trebotiću ldoktor zbog ukočenog vrata naložio desetodnevno mirovanje.

Komentirajući ekipu Sarajeva, trener Zrinjskog istaknuo je kako će njihov odlazak itekako utjecati na vodeći klub Premijer lige BiH:

- Kada saberete njihove golove i asistencije – to je puno golova. To bi bilo kao da nama ode Bilbija.

Jakirović novinarima nije želio otkrivati što je spremio za subotnji derbi, kazao je tek da njegovi fudbaleri neće srljati.

Nakon 20 odigranih kola na tabeli Premijer lige BiH vodeće Sarajevo ima 46 bodova, devet više od drugoplasiranog Željezničara. Zrinjski je peti s 35 bodova.