Ubistvo

Izraelski vojnici na Zapadnoj obali usmrtili Palestinku, objavljen uznemirujući snimak

Objavljeno: 18.09.2019. u 10:04

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva saopćeno je kako je Palestinka upucana na vojnoj kontrolnoj tački Kalendiya, smještenoj između Istočnog Jerusalema i Zapadne obale

FOTO: Arhiv/AA

U vatri koju su izraelski vojnici otvorili na okupiranoj Zapadnoj obali poginula je Palestinka, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva saopćeno je kako je Palestinka upucana na vojnoj kontrolnoj tački Kalendiya, smještenoj između Istočnog Jerusalema i Zapadne obale. U saopćenju nije dato više informacija.

S druge strane, svjedoci navode kako su izraelski vojnici u jutarnjim satima u blizini kontrolne tačke Kalendiya otvorili vatru na ženu koja se nalazila na prostoru predviđenom za pješake. Izraelski vojnici su nakon toga zatvorili kontrolnu tačku, a navodno su onemogućili pristup palestinskim medicinskim radnicima.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije