Na granici s Gazom

Izraelski vojnici na mirnim protestima ubili šest Palestinaca, a ranili 85

Objavljeno: 12.10.2018. u 21:44

Među ranjenima se nalazi 20 djece i šest žena

FOTO: AA

Izraelski vojnici su, upotrebom bojeve municije, intervenisali tokom mirnih demonstracija na granici s Gazom i ubili 6 Palestinaca, a ranili 85 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Esref el-Kudra je u saopćenju naveo da su izraelski vojnici na demonstrante pucali bojevim i gumenim mecima te koristili suzavac.

Istakao je da su izraelski vojnici ubili šest Palestinaca, među kojima se nalaze i Ahmed Ibrahim et-Tavil (27) i Muhammed Abdulhafiz Ismail (29), dok idenitet drugih još nije poznat.

Dodao je da je u napadima na nekoliko različitih lokacija u Gazi bojevom municijom ranjeno 85 osoba, od čega pet teže.

Među ranjenima se nalazi 20 djece i šest ženskih osoba.

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije pod nazivom "Veliki marš za povratak".

FOTO: AA

Izraelski vojnici protiv civila koji zahtijevaju povratak na teritoriju s koje su protjerani i ukidanje blokade uvedene 2006. godine Gazi koriste municiju.

U intervenciji izraelskih vojnika tokom demonstracija od 30. marta ubijeno je više od 200 Palestinaca, dok je na hiljade ranjeno.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije