Kako saznaje portal Nova.rs, Jovanovićevo zdravstveno stanje bilo je drastično ugroženo, ali on sada kaže da "ide na bolje". Izvor iz porodice Jovanović, blizak Čedomiru kaže da su mu ljekari savjetovali da se skloni iz Beograda na liječenje. Polovinom aprila je zbog toga otišao iz Beograda u Crnu Goru, prvi put poslije 1999. godine. Ljekari su tražili da se skloni iz grada i svakodnevnih frka, a Jovanović nije želio da ide tamo gdje inače odlazim sa porodicom, prijateljima.

- Pretpostavljalo se da će proljeće na moru prijati plućima i ludoj glavi - kaže izvor blizak Čedomiru Jovanoviću, objavio je portal Nova.rs. 

- Poslije tri dana je završio u kotorskoj bolnici tako što je u 6:30 ujutro, dok je šetao kraj mora prvo vidio da mu šake i stopala nenormalno otiču, da bi ubrzo izgubio i vid pa su ga prolaznici prebacili do ljekara - objašnjava izvor.

Ispostavilo se da je to zbog pritiska - izmjeren mu je 200/160.

- Poslije nekoliko injekcija sve je malo popustilo, ali je svima bilo jasno da je privremeno. Vratio se za Beograd, prošao još jedan krug svih mogućih pregleda i set nove terapije, ali ništa nije krenulo na bolje tako da je početkom maja morao ponovo da ode van Beograda na liječenje. Ovog puta je pristup potpuno drugačiji i poslije vise od 20 dana jučer i danas se stvari pomjeraju na bolje - objasnio je izvor blizak Jovanoviću.

Portal Nova.rs kontaktirao je Čedomira Jovanovića koji je potvrdio ove informacije.

- Istina je, ali bit će sve u redu, dobro sam, odreagovao sam na terapiju. Dugo već traje... - rekao je Čedomir Jovanović.

Jovanović je, inače, dva puta preležao koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje je od tada ugroženo.