Trumpov zid

Izgrađena devet metara visoka ograda na južnoj granici SAD-a

Objavljeno: 28.10.2018. u 14:28

Sekretarka za unutrašnju sigurnost Kirstjen Nielsen upozorila je tokom ceremonije u Kaliforniji da američka administracija razmatra nove mjere kako bi poslala poruku karavani migranata iz Hondurasa

Devet metara visoka i oko tri kilometra duga ograda izgrađena je na granici SAD-a i Meksika. Time je okončana prva faza projekta kojeg je započeo američki predsjednik Donald Trump, a koji za cilj ima spriječiti migrante da ulaze na teritorij SAD-a.

Sekretarka za unutrašnju sigurnost Kirstjen Nielsen upozorila je tokom ceremonije u Kaliforniji da američka administracija razmatra nove mjere kako bi poslala poruku karavani migranata iz Hondurasa.

- Tragamo za svakim mogućim načinom u okviru zakonskih normi kako bi u ovu zemlju ne bi ušli oni koji nemaju pravo na to – kazala je Nielsen.

Pentagon je odobrio zahtjev za slanje dodatnih trupa na južnu granicu SAD-a, koji će, uz oko 2.000 pripadnika Nacionalne garde, nadzirati granicu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije