Za novu Vladu glasalo je 227 poslanika, dok je protiv bilo pet.

Brnabić je prije glasanja obećala da će se već u prvih 100 dana rada Vlade vidjeti konkretni rezultati koje "mnogi ne očekuju".

- Nastavit ćemo da radimo odmah na akcionim planovima koje treba da usvojimo, na nacrtima zakona koje treba da usvojimo, da bismo na konkretan način radili na poboljšanju života građana - rekla je.

Ona je najavila i da će sutra u osam sati biti održana prva sjednica Vlade Srbije u novom sastavu.

Ministar spoljnih poslova je dosadašnji generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković. Ministar unutrašnjih poslova dosadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, za ministricu trgovine, turizma i telekomunikacija izglasana je dosadašnja državna sekretarka tog ministarstva Tatjana Matić.

Ministar saobraćaja, građevine i infrastrukture je generalni direktor hotela "Mona" Tomislav Momirović, ministar finansija ostaje Siniša Mali, za ministricu privrede izabrana je generalna direktorica PPT "Namenska" u Trsteniku Anđelka Atanasković, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ostaje Branislav Nedimović.

Za ministricu zaštite životne sredine predložena je dosadašnja predsjednica općine Savski venac Irena Vujović, za ministricu rudarstva i energetike dosadašnja ministrica saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ministrica pravde trebalo bi da bude Maja Popović, a ministrica državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Za ministra odbrane izabran je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ministrica kulture i informisanja je prošla predsjednica Skupštine Maja Gojković.

Za ministricu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja izglasana je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević, ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, kao i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Za Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja izabran je dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić, dok Ministarstvo za evrointegracije ostaje Jadranki Joksimović.

Nova tri ministarstva, odnosno Ministarstvo za brigu o selu vodiće Milan Krkobabić, ministrica za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je doskorašnja narodna poslanica opozicione Demokratske stranke Gordana Čomić, a za ministra za brigu o porodici i demografiji izabran je Ratko Dmitrović iz Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića.

Premijerka Ana Brnabić i ministri položili su večeras zakletvu u Skupštini Srbije i tekst zakletve predali predsjedniku parlamenta Ivici Dačiću.