BIHAMK

Iza ponoći potpune obustave saobraćaja u intervalima kroz tunel Vranduk

Objavljeno: 10.08.2019. u 08:46

Obustave su od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati

Tunel Vranduk

FOTO: JP Ceste FBiH

Jutros je pojačan promet vozola u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Izačić, Velika Kladuša, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba. Pojačan je promet i na prijelazima Zupci, Deleuša, Doljani, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Hum i Prisika, i na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanska Kostajnica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije