open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Iz Vrbasa u Jajcu izvučeno tijelo 22-godišnjaka
U Jajcu je jučer, u koritiu rijeke Vrbas pronađeno tijelo 22-godišnjeg I. G. iz tog grada, potvrđeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.
12.08.2021. u 12:08
get url
text

Njegov nestanak policiji u Jajcu prijavio je jučer njegov otac J. G. (1962). Kako je navedeno u prijavi, mladić je od kuće otišao 9. augusta u jutarnjim satima.

- Po zaprimljenoj prijavi službenici policije su preduzeli niz mjera i radnji na pronalasku nestale osobe. Oko 10.50 sati u Policijsku stanicu Jajce prijavljen je pronalazak odjeće i ličnih dokumenata nestalog. Dokumenti i odjeća pronađeni su nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji su poduzimali i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja - naveli su iz policije.

Nekoliko sati kasnije tijelo utopljenika pronašli su pripadnici Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe civilne zaštite, uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a SBK.

Tijelo je iz korita izvađeno u 15.30 sati, a nakon identifikacije predato je porodici.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.