open-navfaktor-logo
search
Demant
Iz Vijeća ministara reagirali na Faktorov tekst: Vijesti sa stranice nisu uklonjene, nove potiskuju stare
Nakon što je danas objavljen tekst na portalu Faktor s naslovom "Dva predsjedavajuća Vijeća ministara BiH: Šta radi Tegeltija, a šta Krišto", reagirali su iz Vijeća ministara upućujući demant.
19.01.2023. u 19:01
get url
text

VEZANI TEKST - Dva predsjedavajuća Vijeća ministara BiH: Šta radi Tegeltija, a šta Krišto

U tekstu stoji da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trenutno očito ima dva predsjedavajuća, Zorana Tegeltiju koji predsjedava još aktuelnim sazivom Vijeća ministara, i Borjanu Krišto čije je imenovanje potvrdio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali još nema "svoj" saziv Vijeća ministara.

Napisano je i da je interesantno da su nakon interesovanja medija, saopćenja, koja su upućena u ime "predsjedavajućeg Tegeltije" nakon potvrde imenovanja Krišto, jučer bila, a danas već skinuta sa web stranice Vijeća ministara BiH.

Na taj dio referirali su se iz Vijeća ministara.

- Nijedna vijest nije skinuta sa web stranice Vijeća ministara. Nove vijesti potiskuju stare unutar kategorije u kojoj su objavljene. Kada je riječ o aktivnostima predsjedavajućeg  Vijeća ministara BiH, vijesti se objavljuju u sljedećim kategorijama: Saopćenja, Govori, Čestitke i Telegrami. Ove kategorije se nalaze na dijelu web stranice rezervisanom za predsjedavajućeg (u padajućem meniju). Posljednje tri vijesti iz bilo koje od ove četiri kategorije su vidljive na početnoj web stranici Vijeća ministara BiH - stoji u demantu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.