open-navfaktor-logo
search
Bordo sedmica
Iz Sarajeva najavili: Sušić spreman za Brest, hoće li se oporaviti Šerbečić?
Besim Šerbečić, novopečeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine, još se nije oporavio od povrede mišića i prema najavama iz medicinskog tima Sarajeva propustit će večerašnji derbi protiv Veleža.
23.08.2020. u 17:51
get url
text

Potvrdio je to Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut prvaka BiH, gostujući u emisiji "Bordo sedmica".

- Nakon utakmice koja je bila malo grublja za naše uvjete jedino je Besim Šerbečić nešto ozbiljnije povrijeđen. Radili smo dodatnnu dijagnostiku koja je pokazala da srećom nije riječ o težoj povredi, odnosno o težem oštećenju mišića. Radi intenzivne fizikalne terapije. Mislim da neće biti sprema za prvu narednu utakmicu u domaćem prvenstvu, a vidjet ćemo za Ligu prvaka - rekao je Hadžibajrić, objasnivši da je u pitanju povreda lista desne noge:

- U pitanju je povreda jednog od mišića potkoljenice desne noge. Nije riječ o težoj povredi. Nećemo ga forsirati jer imamo puno utakmica u kratkom vremenskom periodu i ne želimo da rizikujemo neku težu povredu koja bi ga odvojila duže vremena sa teren - objasnio je Hadžibajrić.

Dodao je kako Miličević i Handžić imaju lakše povrede šake, odnosno prstiju, ali da nije riječ o težim povredama.

Također, naglasio je kako je ekipa pred gostovanje u Velsa odradila testiranja na koronavirus, a da će iste testove uraditi i sada pred meč u Bjelorusiji.

- UEFA priznaje samo PCR test i imat ćemo testiranje opet u ponedjeljak - kazao je Hadžibajrić.

Pomoćni trener Danimir Milkanović u istoj emisiji, najavio je da će za gostovanje u Brestu biti spreman Tino-Sven Sušić, te da je još upitno da li će biti završena papirologija za Aleksandra Pejovića.

Kompletnu emisiju Bordo sedmica možete pogledati OVDJE.

Sušić je i večeras u startnoj postavi Sarajeva u derbiju protiv Veleža, dok Šerbečić nije među 20 igrača koji će konkurisati za duel sa Rođenim.

Sarajevo će igrati u sastavu: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Mustedanagić, Miličević, Salčin, Jukić, Handžić, Dupovac, Tatar i Sušić.

S druge strane, za Velež će nastupiti: Bobić, Radović, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac i Mulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.