open-navfaktor-logo
search
Najavljena žalba
Iz bankomata u Bihaću ukrali oko 100.000 KM: Ukrajincima određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva
Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor dvojici ukrajinskih državljana, koji su u nedjelju uhapšeni nakon što su zatečeni sa 99.960 KM koje su ukrali iz bankomata "Sberbanke" u Bihaću.
04.02.2020. u 13:46
get url
text

Prema informacijama iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, postupajući tužilac od bihaćkom Kantonalnom sudu predložio je da Ukrajincima odredi pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo računalne prijevare, te postojanja pritvorskih razloga – opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i saučesnike, kao i od ponavljanja krivičnog djela.

- Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 3. februara odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima, pritom cijeneći da postoji samo opasnost od bjekstva, a ne i druga dva predložena pritvorska razloga. Zbog navedenog će Kantonalno tužilaštvo USK izjaviti žalbu Krivičnom vijeću Kantonalnog suda u Bihaću - navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

Kako smo ranije pisali, sve se odigralo prekjučer u popodnevnim satima u tržnom centru Bingo u ulici Žrtava srebreničkog genocida u Bihaću.

Dvojac je, na način koji je predmet istrage, uspio hakovati bankomat, a onda iz njega ukrasti spomenutu sumu novca.

Prilikom pokušaja da pobjegnu s ukradenim novcem, zaustavili su ih radnici osiguranja, te je pozvana policija, koja ih je uhapsila nedaleko od mjesta počinjenja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.