open-navfaktor-logo
search
Gianluca Vialli
Italijanska legenda izliječena od karcinoma: Velika je sreća vidjeti kako vam dlake rastu, a ne da obrve crtam olovkom
Gianluca Vialli, nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije, dobio je potpuno čist nalaz nakon liječenja od karcinoma pankreasa.
13.04.2020. u 09:28
get url
text

Legendarni napadač pojasnio je da je bio podvrgnut radioterapiji i hemoterapiji od novembra 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Dobro sam. U decembru sam završio sa 17 mjeseci hemoterapije, jedan ciklus od osam mjeseci i drugi od devet. Bilo je teško, čak i za nekoga poput mene. I fizički i psihički. Testovi i pregledi nisu pokazali znakove bolesti. Sretan sam. Ponovo biti zdrav znači vidjeti se ponovo u ogledalu, vidjeti kako vam dlake rastu, a ne da crtam obrve olovkom. U tom pogledu, osjećam veliku sreću u odnosu na mnoge druge - kazao je Vialli za italijanske medije.

Dodao je da sada razmišlja o onima koji su pogođeni pandemijom novog koronavirusa, a upravo njegova domovina je jedna od najugroženijih zemalja na svijetu.

- Mislim na one koji su dovedeni u bolnicu i prisiljeni da umru sami, na rodbinu kojoj nije dozvoljeno da bude u blizini zaraženih, na sahrane koje se ne mogu normalno održati. Strašno je to. Ova će kriza ostaviti ogromne ožiljke na našoj zemlji, emocionalne, moralne i ekonomske ožiljke - istakao je Vialli.

Nekada vrhunski fudbaler tokom karijere je igrao za Cremonese, Sampdoriju, Juventus i Chelsea. Nakon toga kratko se bavio trenerskim poslom, a vodio je Plavce iz Londona i Watford. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 59 utakmica i postigao 16 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.