open-navfaktor-logo
search
Zuko još u bjekstvu
Istraga pogibije Adnana Hadžagića nakon policijske potjere: Čeka se nalaz obdukcije
Tužilaštvo Kantona Sarajevo još nije dobilo nalaz obdukcije, koja je po naredbi tužioca obavljena nad tijelom Adnana Hadžagića iz Sarajeva, koji je poginuo tokom policijske potjere u sarajevskoj općini Stari Grad. 
04.08.2020. u 14:00
get url
text

VEZANI TEKST - Drama u Sarajevu: 37-godišnji Sarajlija preminuo nakon policijske potjere, povrijeđen policajac 

Kako je za Faktor rečeno u Tužilaštvu, po nalogu tužioca na mjestu događaja je obavljen uviđaj i naređeno je poduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti incidenta koji se dogodio u noći sa četvrtka na petak. Prema zvaničnim informacijama iz sarajevske policije, Hadžagić je poginuo nakon pada sa podzida. 

Svemu je prethodio pokušaj policije da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili Hadžagić, te Enes Kozić i Haris Zuko, za kojim je odranije raspisana potraga zbog razbojništva. Oni se na naređenje policije nisu zaustavili već su se dali u bjekstvo, a nakon kraće potjere, kada ih je policija sustigla, istrčali su iz vozila. 

Zuko je uspio pobjeći i za njim se i dalje traga, dok je Kozić fizički napao policajca koji ga je sustigao, slomivši mu ruku. Iako povrijeđen, policajac ga je uspio savladati i on je uhapšen. 

Na prijedlog Tužlašva, određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdio je Faktoru Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS. 

Porodica stradalog Hadžagića u međuvremenu je iznijela sumnje u zvaničnu verziju MUP-a Kantona Sarajevo, te za pojedine medije ustvrdila da ga je ubila policija, što su iz MUP-a KS odbacili.

Konačan odgovor trebao bi dati vještak sudske medicine, čiji nalaz se očekuje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.