Slučaj Khashoggi

Istanbul: Kompleks saudijskog konzulata pod policijskom i novinarskom prismotrom

Objavljeno: 14.10.2018. u 16:13

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije

FOTO: AA

Foto: AA

Brojne novinarske ekipe i dalje pred saudijskim konzulatom u Istanbulu čekaju informaciju o sudbini novinara Jamala Khashoggija koji se vodi kao nestala osoba od 2. oktobra kada je ušao u konzulat, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinarske ekipe su i jutros došle pred konzulat, a cijeli kompleks je stavljen pod maksimalni policijski nadzor.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

U Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Reuters ranije je javio da je Khashoggi ubijen u konzulatu, nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Istu tvrdnju objavila je i Asocijacija turskih i arapskih medija, iz koje tvrde da imaju i dokaze.

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin jučer je izjavio da su Turska i Saudijska Arabija donijele odluku o uspostavi zajedničke radne grupe radi rasvjetljavanja slučaja Khashoggija.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije