open-navfaktor-logo
search
Posljedice korone
Istaknuti umjetnici i sportisti dobili novčanu pomoć Općine Centar
Ublažavajući posljedice pandemije koronavirusa po nalogu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, polovinom jula objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava istaknutim samostalnim umjetnicima i penzionisanim radnicima iz kulture i sporta.
11.08.2020. u 13:43
get url
text
Josip Pejaković
Josip Pejaković

Na osnovu navedenog javnog poziva 22 istaknuta umjetnika i sportista su dobili novčanu podršku Općine Centar. Tim povodom, načelnik Ajnadžić je upriličio susret sa deset dobitnika podrške i uručio im zaključke o izdvajanju sredstava.

Ajnadžić je istakao da je Općina Centar poduzela niz mjera kako bi ublažila posljedice izazvane pandemijom koronavirusa, te da, uzimajući u obzir nemogućnost rada i djelovanja umjetnika i sportista za vrijeme stanja nesreće, ova lokalna zajednica nije mogla ostati nijema, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Općina Centar podržava kulturu i sport kroz niz projekata. Bili bismo mnogo sretniji da smo se danas okupili drugim povodom. Vjerujemo da će ova sredstva biti od koristi kako bi se barem djelimično prevazišli problemi sa kojima se suočava sve veći broj građana - naglasio je Ajnadžić.

Josip Pejaković jedan je od umjetnika koji je danas dobio novčanu podršku Općine Centar. 

- Pratim dešavanja u vezi s koronavirusom od samog početka, ali i reakcije nadležnih za rješavanje problema koje je uzrokovao COVID-19. Načelnik Ajnadžić je dosadašnjim mjerama, ali i na ovaj način pokazao da je dobar domaćin. Reakcije viših nivoa vlasti su nikakve, a ovo je svjetlo u društveno-političkom mraku u kojem se nalazimo. Ovaj gest Općine Centar i činjenica da neko brine o nama, mnogo je važniji od bilo kakve finansijske podrške - kazao je Pejaković.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.