Naš bokser bi se krajem marta trebao boriti za IBO titulu, a kako je i sam rekao, za ovaj meč želi napraviti najbolje pripreme do sada.

- Ne želim ništa prepustiti slučaju, odnosno svaki segment ću odraditi po planu i preporuci mog tima na čelu s trenerom Ivanom Filipovićem. Ovo mi je mnogo važan meč i želim dati sve od sebe kako u pripremama, tako i u samoj borbi kako bi prvi put u historiji BiH pokušao osvojiti IBO titulu. Želim također doći na listu izazivača, te ako Bog da i ako sve bude kako treba želim do kraja godine napasti svjetsku IBO titulu - rekao je Puki.

Bh. bokser se priprema paralelno na našim planinama Bjelašnici, Igmanu i Gosini (Romanija) te njegovom Iron Puki Boxing kampu.

- Obaveze oko planirane organizacije velikog eventa u martu mi ne dozvoljavaju da konstantno budem na nekoj od naših planina, ali svaki slobodan dan iskoristim za odlazak te za trening snage i izdržljivosti upravo na našim planinama. Drago mi je da sam pripreme počeo na planini s dosta snijega i uz debele minuse. Volim to i volim taj način treniranja u tim ekstremnim uslovima kao što je to svojevremno na filmskom platnu prikazao Rocky. To me veoma motiviše - poručio je Puki.

Puhalo već drugu sedmicu radi takozvani kamp i radit će ga do samog meča, s tim da je u planu da sparing fazu odradi u Zagrebu.