open-navfaktor-logo
search
Doktorske prognoze
Iranski ortoped i navijač Craiove govorio o Koljićevom povratku na teren
U trenucima kada je bio u odličnoj formi i prvi strijelac rumunske Lige 1, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Koljić doživio je tešku povredu.
11.12.2020. u 13:44
get url
text

U šestom kolu šampionata Rumunije naš našadač je u susretu protiv Poli Iasija doživio težak prelom noge, od kojeg se još oporavlja.

U međuvremenu je njegova Craiova s liderske pala na drugu poziciju, a za vodećim FCSB-om (nekadašnja Steaua) zaostaje dva boda.

VEZANI TEKST - Elvir Koljić sutra na operaciji, klub očekuju da će se na teren vratiti u februaru 2021. godine

Iranski ortoped Hoshang Heedari svojevremeno je u Rumuniju stigao kako bi se školovao. U međuvremenu je postao veliki  navijač Universitatee, a nakon školovanja ostao je živjeti u ovoj zemlji.

Kao ortoped, ali i kao navijač tima iz Craiove, Heedari je govorio o bh. reprezentativacu, koji je u šest nastupa u Ligi 1 postigao isto toliko golova, dok ga teška povreda nije odvojila od terena, ali i o timu za koji navija.

- Istina je da se mučimo u napadu zbog odsustva Koljića i Mihaile. To je lako uočljivo. Ipak, vidim da se Ofosu i Mamut počinju isplaćivati. Kada Mamut bude igrao u paru s Koljićem, tada ćemo imati pravi napad - kazao je Iranac za Gazeta de Sud, a zatim je sa fudbalskih prešao na medicinske teme.

- Baš kada je bio u vrhunskoj formi Koljić se povrijedio. Kada sam vidio udarac koji je dobio Elvir i način na koji je pao, znao sam da se radi o prelomu. Nažalost bio sam u pravu. Nakon peracije vidio sam snimke, na kojima se vidi da je postavljena pločica i nekokoliko šarafa. I njih će izdavidi, tako da se sve odvija dobro. Moje mišljenje je da bi krajem februara mogao početi s laganim trčanjem, a nakon 15. marta bi mogao igrati i prvu zvaničnu utakmicu - dodao je ortoped i veliki navijač Craiove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.