Prašović je, podsjećamo, uhapšen u akciji "Insider" tokom koje su provođene posebne istražne radnje, a nezvanično se tada moglo čuti da ga se povezuje sa pritvorenim Admirom Arnautovićem Šmrkom.

Njemu je nakon hapšenja određen kućni pritvor, te je, kako je tada rečeno iz Tužilaštva BiH, potrebno njegovo udaljavanje iz policijskih struktura za vrijeme trajanja istrage.

Osim povezanosti s Arnautovićem, navodno mu se na teret stavlja i saradnja s još nekim kriminogenim osobama, kojim je, kako se sumnja, odavao povjerljive informacije.

Iz MUP-a KS nakon njegovog hapšenja su saopćili da je po naredbi Suda BiH izvršen pretres njegovog stana, kancelarije i službenog vozila, te da su pronađeni dokazi u vezi s počinjenim krivičnim djelima.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo zvanično nisu željeli komentirati navode koji se odnose na krađu novca iz policijskog depoa, uputivši nas na Tužilaštvo BiH koje vodi istragu.

- Navedeni osumnjičeni se od početka istrage, tereti i za pronevjere u službi, koje se odnose na otuđenje novca, što je i precizirano više puta u dosadašnjem toku postupka - kratko su kazali iz Tužilaštva, uz opasku da više detalja ili informacija u interesu istrage ne mogu otkrivati.