open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Inauguracija: S kim su se sve u Ankari susreli Cvijanović, Bećirović, Izetbegović i Dodik
Na svečanoj inauguraciji turskog predsjednika Recep Tayyip Erdogan jučer u Anakri prisustvovao je 21 šef države i 13 premijera, te više od 40 ministara vanjskih poslova.
04.06.2023. u 10:04
get url
text
get url
text

U Ankaru je otputovala i ekipa zvaničnika iz Bosne i Hercegovine.

Osim sva tri člana Predsjedništva naše države, Željka Komšića, Denisa Bećirovića i Željke Cvijanović, u Ankari su bili i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Milorad Dodik, predsjednik eniteta Republika Srpska.

Od sinoć na svojim društvenim mrežama bh. zvaničnici objavljuju s kim su se sve sastali i razgovarali tokom boravka u Ankari.

Tako je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović na Facebooku objavio fotografiju sa svečane večere u Cankaya palati na kojoj je u društvu sa Erdoganom.

 

Slikao se Bećirović i sa bivšim ministrom vanjskih poslova Turske Mevlutom Cavusogluom, a jutros je objavio i daje imao otvoren i prijateljski razgovor sa predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani.

 

- Ratifikacija tri regionalna sporazuma o mobilnosti u okviru Berlinskog procesa ne smije se blokirati u BiH. Takva politika je štetna za sve građane BiH. Na posljednjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH insistirao sam na usvajanju sva tri regionalna sporazuma u paketu. Riječ je o sporazumima koji omogućavaju slobodno kretanje s osobnim iskaznicama u regionu, priznavanje visokoškolskih diploma i kvalifikacija i profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte - napisao Bećirović uz fotografiju sa kosovskom predsjednicom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na Instagramu je, osim fotografije sa svojim predsjednikom Miloradom Dodikom, iz Ankare objavila i kako su se ona i predsjednik RS-a rukovali i sa Cavusogluom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Dodik se pohvalio i fotografijom sa svojim starim prijateljem mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Uvijek se obradujem kad se vidim sa prijateljem premijera Republike Srpske @orbanviktor . Danas smo se sastali u Ankari na inauguraciji @rterdogan - napisao je Dodik.

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je također prisustvovao svečanoj večeri u palači Cankaya na kojoj se sastao i razgovarao sa predsjednikom Erdoganom i njegovom suprugom Eminom Erdogan.

 

Izetbegović se u Ankari sastao i sa Selcukom Bayraktarom, osnivačen turske kompanije Baykar.

 

Predsjednik SDA objavio je i fotografiji na kojoj su on, Komšić i Bećirović u društvu predsjednika Erdogana.



2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.