Matičari Općine Ilidža imali su pune ruke posla. Od februara pa do kraja septembra 2020. godine u Općini Ilidža vjenčano je 380 parova.

Svi potrebni obrasci za obavljanje vjenčanja u Općini Ilidža su besplatni i dostupni kako na web stranici tako i na Info-pultu Općine. Vjenčanja su besplatna srijedom i subotom u službenim prostorijama Općine. Sam čin sklapanja braka se također može obaviti i van službenih prostorija Općine. Kada se sklapanje braka odobri izvan službene općinske prostorije, na mjestima kao što su hoteli, restorani, budući bračni partneri su dužni platiti novčanu naknadu, u iznosu 400 KM.

Sklapanje braka u ovakvim slučajevima vrši se svakog dana od 10 do 18 sati. Vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati prikladnu prostoriju sa odgovarajućim uvjetima za obavljanje svečanog čina sklapanje braka. Budući bračni partneri koji žele da brak sklope u dane koji posebnim aktom općinskog načelnika nisu utvrđeni kao dani u kojima se sklapaju brakovi u službenoj općinskoj prostoriji, tj. srijedom i subotom, mogu to zahtjevati isključivo u radne dane od 10 do 18 sati uz plaćanje naknade u iznosu 100 KM, saopćila je Općina Ilidža.