Pokazala su ovo posljednja testiranja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U poslijepodnevnim satima u KCUS-u je testiran veći broj uzoraka, potvrdila je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica te zdravstvene ustanove. 

Mogući način obolijevanja jednog od pacijenata sa Ilidže je veza sa ranijim slučajevima iz Konjica, tačnije kontakt sa osobom koja je bila na proslavi "Igmanove" godišnjice.

Drugi pozitivan uzorak je 52-godišnja žena koja je danas preminula u Domu zdravlja na Ilidži. Ona je, navodno, bila u kontaktu sa svojim kćerkom koja je boravila u Italiji te je to mogući način prijenosa virusa COVID-19.

Preminula pacijentica je danas primljena u Dom zdravlja sa povišenom temperaturom. Ljekari su je pokušali reanimirati, međutim žena je preminula. Ljekarima, navodno, nije rekla da je bila u kontaktu sa kćerkom koja je boravila u Italiji. Ta informacija u vezi s Italijom nije zvanično potvrđena. Prema ranijim izjavama portparola Doma zdravlja KS Armana Šarkića, o svemu je obaviješten odmah Krizni štab u KS.

Za detaljnije informacije o Domu zdravlja na Ilidži i kontaktima preminule bit će kasnije poznato više informacija.

Testirani su i uzorci iz Brčkog - pet, Novi Travnik -1, Bugojno - 2, Vogošća 2, Ilidža - ukupno tri testirana, Zenica - četiri. Osim dvoje sa Ilidže, svi ostali su bili negativni.