open-navfaktor-logo
search
Drama u ponoć
Ilegalno prevozili migrante, napali policiju na Ilidži, oduzeta im droga i oružje
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na području općine Ilidža oko ponoći kontrolisali tri putnička vozila u kojima je zatečeno 12 migranata i četiri državljanina BiH, i to tri muškarca i jedna žena, koji su nastanjeni na području Kantona Sarajevo.
01.09.2022. u 10:08
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, vozač jednog od ova tri vozila se odbio zaustaviti na znak policije, te se policija dala u potjeru za istim i zaustavila ga u vrlo kratkom vremenu.

No potom je muškarac inicijala M. D., bh. državljanin, nasrnuo na policajce, nanijevši dvojici lakše tjelesne povrede. Oštetio je i službeno vozilo te su ga, kako je navedeno, policijski službenici upotrebom sile "stavili pod kontrolu".

- Uhapšena su četiri državljanina BiH, te su zadržani i migranti, a pronađena je i određena količina droge, municije i jedna odbačena puška.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, kako Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tako i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je naložio da se u slučaj uključe i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog sumnje da je, pored više počinjenih krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH, počinjeno i krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH - istaknuto je iz Odjela za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Dodaju da je u toku uviđaj i pretresi vozila i osoba, te rasvjetljavanje i dokumentovanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.