open-navfaktor-logo
search
ABA liga
Igokea na teškom gostovanju upisala prvi ovosezonski trijumf
Junak Ikogee bio je Filip Adamović koji je riješio utakmicu sa dva polaganja u posljenjem minutu utakmice
08.10.2018. u 20:19
get url
text
Vuk Radivojević
Vuk Radivojević

Utakmica košarkašak Cibone i Igokee zaključila je drugo kolo ABA lige, a tim iz Laktaša slavio je sa 86:84 i tako upisao prvu pobjedu u novoj sezoni. Junak Igokee bio je Filip Adamović koji je riješio utakmicu sa dva polaganja u posljenjem minutu utakmice.

Poslije prvog Marić je uspio da izjednači, ali poslije Adamovićevog polaganja sedam sekundi prije kraja Cibona nije imal više nijedan time out i morala je da improvizuje, a šut za pobjedu promašio je Marić.

Zagrepčani su tako ispustili dvocifrenu prednost koju su imali poslije treće četvrtine, kada su vodili sa 70:60.

Imali su domaći i napad da povećaju prednost, međutim,Johndre Leon Jefferson napravio faul u napadu, a Igokea je uzvratila serijom 7:0 i vratila meč u egal.

Ekipa Ivana Velića držala je prednost sve do 80:79, kada je Gavin iskoristio jedno slobodno bacanje za izjednačenje. Uslijedila je penal završnica, da bi Adamović u odlučujućim trenucima sa dva odlična prodora riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji u pobjedi Igokee bio je Zubčić za 24 poena, Lešić zabio 19 poena, uz 13 skokova. Kod Cibone Bilinovac je zabio 17, a Jefferson 15 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.