VEZANI TEKST - "Hristos se rodi, braćo muslimani": Jutros ponovo uznemiravani Bošnjaci u Janji

Postupajući tužilac naložio je da se navedene osobe saslušaju te da se tužilaštvu u Bijeljini podnese izvještaj o preduzetim mjera i radnjama na tužilačku ocjenu.

Podsjetimo, policijskoj stanici u Janji 6. januara oko 7 sati prijavljeno je da je iz kolone vozila u neposrednoj blizini džamije, jedna osoba pucala u zrak iz nepoznatog oružja. Radom na terenu policajci su utvrdili su da je vozilom upravljao M. Z. koji je dobrovoljno predao gasni pištolj, dok se na mjestu suvozača nalazila osoba inicijala D. B. Navedene osobe bit će sankcionisane u skadu sa Zakonom, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Također, policijskoj stanici Janja 8. januara oko 9.30 sati prijavljeno je  da se u toku noći oko 3 sata, pored ograde između Džedid džamije i kuće M. C., koji je i prijavio incident, zaustavilo vozilo iz kojeg se čula glasna muzika, nakon čega je nepoznata muška osoba izašla iz vozila i čestitala muslimanima Božić.

Operativnim radom na terenu pronađeno je vozilo i identifikovani su učesnici događaja. Utvrđeno je da je vozilom upravljala osoba N. T. dok su se u vozilu nalazili S. T., S. M. i A. A. Svi će biti ispitani nakon čega će biti dostavljen izvještaj tužilaštvu.