open-navfaktor-logo
search
Fabrika se gasi
I rukovodstvo Aluminija blokiralo magistralu kod Mostara
Nezadovoljni radnici nose fotografije premijera FBiH Fadila Novalića i ministara Vlade
09.07.2019. u 10:45
get url
text

Radnicima Aluminija koji su blokirali magistralni put M-17 kod Mostara na istom mjestu gdje su to uradili i prošle sedmice pridružilo se i rukovodstvo Aluminija. Generalni direktor Aluminija Dražen Pandža poručio je kako je danas u 14:01 sat posljednji trenutak za Aluminij, te ako se danas nešto ne uradi, Aluminij se gasi.

Radnici  su dali ultimatum Vladi i istakli kako će nastaviti sa blokadom ukoliko se situacija ne riješi. Najavili su da ukoliko se ne riješi nešto uskoro, kreću s blokadama u gradu Mostaru. Pozivaju hrvatske ministare u Vladi Federacije BiH, da se obrate radnicima ili će u protivnom  protest preseliti pred zgradu federalnih institucija u Mostaru.

Nezadovoljni radnici nose fotografije premijera FBiH Fadila Novalića i ministara Vlade. Za agoniju krive Vladu. Na putu su se za kratko vrijeme stvorile kilometarske kolone u oba smjera. Očita je i nervoza vozača. Vozač automobila "polo" pokušao je proći kroz masu, ali je bio spriječen u tome.

Podsjetimo, u ponedjeljak je iz HNS-a poručeno kako oni nisu adresa za pitanja Aluminija i da je sva krivnja na Vladi Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.