Ponedjeljak, 08.08.2022.
FOTO: FUCZ

I dalje se pretražuje rijeka Bosna u potrazi za nestalim dječakom i Almirom Gluhićem

Osim timova FUCZ-a i danas su u potragu uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, članovi porodice i mještani

Federalna uprava civilne zaštite i jutros je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju.

- Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25, raspoređenih u četiri čamca pretraživat će koritom rijeke Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih će jedna pretraživati od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja. Osim timova FUCZ-a i danas su u potragu uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, članovi porodice i mještani - saopćeno je iz FUCZ-a.

Iako je nivo rijeke Bosne dosta opao potragu na vodi još uvijek otežava smanjena vidljivost usljed stalnih kišnih padavina i zamućenosti rijeke Bosne zbog čega nije moguće angažovati ronioce.

- FUCZ i danas dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča - naveli su iz FUCZ-a.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. maja, a za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja. Od 5. maja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada je njegova odjeća i lične stvari pronađena na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh