open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Husref Musemić nije želio otkriti taktiku za BATE, trener Slobode nezadovoljan
Haris Handžić u ovom trenutku nije spreman za 90 minuta i tražio je izmjenu, kazao je trener Sarajeva
03.08.2019. u 22:43
get url
text

Fudbaler Sarajeva bili su ubjedljivi protiv Slobode sa 3:0 u 3. kolu BHT Premijer lige BiH.

Husref Musemić, trener Bordo tima, mogao je biti zadovoljan, posebno zbog činjenice da u ovom duelu nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca.

- Izgledalo je uvjerljivo, ali nije bilo toliko uvjerljivo kao što rezultat govori. Bilo je dosta grešaka u samoj igri, ali i povrede su učinile povrede svoje. U dobrom raspoloženju dočekujemo BATE, ali ostaje da se vidi u kakvom ćemo sastavu igrati. Ne znamo još na koga možemo računati - kazao je Musemić za Moja TV, dodavši:

- Haris Handžić u ovom trenutku nije spreman za 90 minuta i tražio je izmjenu.

Musemić nije želio otkriti taktiku za BATE, iako je kolega sa Moja TV "insistirao" da će to biti igra na kontranapade.

- Vidjet ćemo prvo na koga možemo računati. Na osnovu dvije utakmice što je BATE igrao protiv Rosenborga vidjet ćemo s kim se i kako se možemo suprotstaviti, odnosno šta možemo - poručio je Musemić.

Mile Lazarević, trener Slobode, nije mogao biti zadovoljan rezultatom na Koševu. 

- Na otvaranju utakmice nismo iskoristili stopostotnu šansu, potom smo primamo pogodak, a onda je došla i povreda Amera Bekića. Kontrolisali smo utakmicu do 75. minute susret. Poslije toga je Sarajevo postiglo dva pogotka. Imali su više sreće, ali rezultat je takav. Želim im sve najbolje. Došli smo da igramo, da odigramo što kvalitetnije i da kroz igru ostvarimo dobar rezultat. Nismo se došli braniti iako smo znali kako će domaćin igrati - kazao je Lazarević.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.