- Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao razlog su naveli, između ostalog, da nisam htio poštovati zakone i smjernice Vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru - dakle ništa – napisao je Hulusić.

Hulusić je u objavi naveo kako je "smatrao neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima, a koji smo krvlju platili - prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva."

- Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti. Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama u natrag, formalno (i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili - prostorom - da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs – stoji u objavi Hulusića na Facebooku.