open-navfaktor-logo
search
Zajedno od kadeta
Hrvati se prisjetili debija dvojice Vatrenih, "uništio" ih jedan Zmaj
U reprizi finala Svjetskog prvenstva iz Rusije reprezentacija Francuske je na Maksimiru s 2:1 porazila Hrvatsku.
16.10.2020. u 15:15
get url
text

Napadač moskovskog CSKA Nikola Vlašić zaigrao je od prve minute u sastavu viceprvaka svijeta, dok je priliku u nastavku dobio Josip Brekalo, fudbaler njemačkog Wolfsburga.

Ova dvojica fudbalera iz selekcije koju predvodi Zlatko Dalić još od kadetske reprezentacije igraju zajedno u dresu Vatrenih, a mediji u susjedstvu prisjetili su se njihovog prvog zajedničkog nastupa.

- Davno smo prvi put zaigrali zajedno, mislim da je to bilo za reprezentaciju do 17 godina u BiH - kazao je Brekalo za 24sata.hr.

Sjećanje dobro služi Brekala. On i Vlašić prvi put su zaigrali zajedno za U-17 selekciju Hrvatske 10. novembra 2003. godine u porazu od Bosne i Hercegovine, a "uništio" ih je sadašnji "A" reprezentativac naše zemlje Amer Gojak, koji je postigao jedan, a asistirao za drugi gol.

Vlašić je za Hrvatsku debitovao 2017. godine, a od tada je odigrao 14 mečeva i postigao četiri gola. Brekalo je prvi nastup za seniorsku reprezentaciju zapadnih komšija zabilježio 2018. godine, a u 15 susreta dao je dva gola.

S druge strane, nova "desetka" Torina za Zmajeve je debitovao prije dvije godine kod Roberta Prosinečkog. U 15 susreta četiri puta je zatresao mrežu protivnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.