Bit će to prilika za hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića da odmjeri snage s nekolicinom klupskih suigrača iz evropskog šampiona Chelseaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Očekuje nas jako teška utakmica. Englezi su mladi, dobri, brzi i agresivni. Igraju kod kuće, navijači očekuju mnogo, ali mi smo spremni. Dobro se pripremamo. Engleski reprezentativci iz Chelseaja i ja poželjeli smo si poslije osvajanja Lige prvaka sreću i na Wembleyju, kada ćemo se vidjeti na suprotnim stranama, kada će se svako boriti za svoju zemlju - rekao je Kovačić za zvaničnu internet stranicu HNS-a.

Vatreni su pred početak EURO 2020 izuzetno motivisani, a srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusije visoko je postavio letvicu očekivanja hrvatskih navijača.

- Na svakom treningu svaki igrač daje sve od sebe. Ovo je za nas veliki turnir i znamo da se i od nas puno očekuje. Najvažnije je ostati mirne glave, usredotočen na prvu utakmicu i idemo po pobjedu, koja bi nam dala veliki "poguranac" za ostale utakmice. Opet ću dati sve od sebe, kao i uvijek - istakao je Kovačić.

Osim Hrvatske i Engleske u grupi D Evropskog prvenstva, koje počinje večeras duelom Turske i Italije, igrat će još selekcije Škotske i Češke.