Bez obzira na preferencije, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom vaš dom učinit će još ugodnijim.

1. OVAN - funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja zamarati se s puno detalja. Radi usklađenja s vašom golemom energijom preporučuje vam se da prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svijetle boje.

2. BIK - udobnost

Kauč i krevet vama su najvažniji dijelovi namještaja u kući. Kvaliteta je na prvome mjestu, a birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za bikove su idealne zemljane boje. Ako ne koristite neke stare komade namještaja, ne zatrpavajte svoj dom, već ih poklonite nekome.

3. BLIZANCI - komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvom mjestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U tom slučaju valja se pobrinuti za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili vrhunske police za TV zaslone i računala, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

4. RAK - porodica

Ukrasite čitav zid ili kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice, kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti puno više nego kakav najnoviji trendovski komad namještaja o kojemu svi pričaju.

5. LAV - luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi sebi uvijek priuštite najbolje što možete. Uvijek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajnerskim komadom namještaja. Za vas su idealne tople boje.

6. DJEVICA - red i funkcija

Djevice su najpoznatije po svom osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u domu. Dakako da će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osjećaj za estetiku, one su majstori u korištenju formule "kako s malo toga napraviti tako puno".

7. VAGA - dekor

Estetika vam je jako važna pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbjegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nalik je kakvoj umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svijetle i prozračne boje, kao i metalne i staklene površine.

8. ŠKORPIJA - privatnost

Vaš dom za vas je najdraže utočište, zato je najbolje da pri njegovu uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je izrazito bitna pa uspomene radije čuvate u ladici. Dosta se vežete za stvari i pomalo patite od "hrčkovog sindroma" skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i riješite se viška predmeta.

9. STRIJELAC - prilagođenost

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znate se zatrpati brojnim predmetima koji svjedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Pokušajte sve posložiti tako da vam je što lakše održavati kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negdje na putu.

10. JARAC - tradicija

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu historiju, uključujući i porodično nasljeđe i vintage komadiće koji su odnedavno ponovo u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenamjeni nekog komada namještaja prije nego ga bacite, prodate ili poklonite.

11. VODOLIJA - eklektičnost

Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti te stoga ne obraćate puno pažnje na pravila i neke smjernice dizajna, već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dopušteno pa možete slobodno kombinirati print s raznim uzorcima, tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

12. RIBE - jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo i WC. Zato taj dio treba izgledati što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati.