Najvatreniji fanovi Bordo kluba posljednjih mjeseci tražili su njen odlazak, smatrajući da je ona jedan od glavnih krivaca za krizu u koševskom premijerligašu.

VEZANI TEKST - Ultimativno: Horde zla traže da Sabrina Buljubašić i Valentin Ilievski napuste FK Sarajevo

- Nakon višemjesečnog ukazivanja na glavne uzročnike i uzročnice lošeg stanja u Fudbalskom klubu Sarajevo u proteklih nepunih godinu dana putem dopisa, grafita, parola, skandiranja, navijački korpus Bordo kluba je konačno dočekao da na dan 75. rođendana FK Sarajevo bude odstranjen njegov posljednji i glavni parazit, a to je sada već bivša direktorica Sabrina Buljubašić.

Navedena je posljednja u nizu donosioca pogrešnih odluka koje su koštale naš voljenih klub gubitka titule u prethodnoj sezoni, kao i mnogih drugih propusta na poslovnom planu kluba.

Ne zaboravljamo i podsjećamo da je iza nje ostalo još nekoliko sitnih parazita i poltrona koje je dovela u klub i postavila na različite pozicije u klupskim strukturama, od različitih službi pri samom klubu do trening-kampa, kao da je riječ o njenom privatnom vlasništvu.

VEZANI TEKST - Sabrina Buljubašić više nije direktorica FK Sarajevo

Nadamo se da će spomenute "sitne duše" u što skorije vrijeme slijediti njen primjer i pridružiti joj se na birou za zapošljavanje, te da će im vrata Fudbalskog kluba Sarajevo vječno ostati zatvorena.

Nadamo se da će se klub na takmičarskom planu vratiti na put na kojem je stao u decembru prošle godine, a eventualnim budućim parazitima, eksploatatorima i svim drugim kojima je privatni interes i uspjeh bitniji od interesa i uspjeha kluba poručujemo da, kao i sve ove godine "mi nikad odustati nećemo". Sarajevo, to smo mi - poručili su iz UNFKS Horde zla.