open-navfaktor-logo
search
Otvoreno pismo
Ultimativno: Horde zla traže da Sabrina Buljubašić i Valentin Ilievski napuste FK Sarajevo
Udruženje navijača FK Sarajevo Horde zla zatražilo je smjenu direktorice kluba Sabrine Buljubašić i predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog.
17.09.2021. u 12:55
get url
text

To su ultimativno poručili u otvorenom pismu koje su proslijedili na adresu članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Skupštine FK Sarajevo i na adresu generalne direktorice Sabrine Buljubašić, a potom su ga objavili i na Facebooku.

VEZANI TEKST - Navijači rekli svoje: Hoće li neko od odgovornih u FK Sarajevo podnijeti ostavku?

- Povodom aktuelne situacije u FK Sarajevo, osjećamo dužnost da se obratimo kako javnosti, tako i trenutnom menadžmentu FK Sarajevo, te svim relevantnim faktorima u i oko FK Sarajevo.

Udruženje navijača FK Sarajevo pozdravlja potencijalni dolazak novog investitora i sa punom pažnjom i zanimanjem prati razvoj situacije i predstojeću Skupštinu FK Sarajevo koja je najavljena za nedjelju, 19. septembar 2021. godine, sa početkom u 14 sati. Ovim putem želimo da upoznamo javnost, ali i potencijalne dolazeće investitore sa stavom UNFKS i navijačke grupe Horde zla, a u vezi s još aktuelnom direktoricom i još aktuelnim predsjednikom Skupštine FK Sarajevo.

Spomenute osobe smatramo najodgovornijim, trenutno preostalim, funkcionerima FK Sarajevo za katastrofalno poslovanje i dubiozu u kojoj se FK Sarajevo nalazi proteklih godina. Svojim nesavjesnim radom doveli su naš klub do značajnih gubitaka, kako na sportskom planu, tako i na finansijskom, pokazali šta znači netransparentan rad, nesavjesno poslovanje i rad van granica ovlaštenja.

Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo i nikada neće imati podršku navijačkog korpusa, bez obzira na to o kojoj tribini stadiona bilo riječ. Također, povodom spekulacija za imenovanje novog člana Upravnog odbora FK Sarajevo, napominjemo da pristalice drugih klubova nikada neće biti predstavnici našeg kluba - navodi se, između ostalog, u pismu najvatrenijih navijača FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.