open-navfaktor-logo
search
Počinje u 13 sati
Hoće li žrijeb šesnaestine finala Evropske lige spojiti klubove naših Zmajeva?
Nosioci će revanš-meč šesnaestine finala igrati kod kuće, te su na taj način privilegovani u odnosu na nenosioce
16.12.2019. u 08:09
get url
text

U sjedištu UEFA, u švicarskom Nyonu, danas će se obaviti i žrijebanje parova šesnaestine finala Evropske lige. U "bubnju" će se naći kuglice sa 12 pobjednika grupa, kao i 12 drugoplasiranih, te osam trećeplasiranih timova iz Lige prvaka.

Početak žrijeb zakazan je za 13 sati po centralnoevropskom vremenu, a za razliku od Lige prvaka u kojoj je Miralem Pjanić jedini predstavnik bh. fudbala u drugom po sznati evropskom klupskom takmičenju nešto je više klubova čije boje brane naši fudbaleri.

Klubovi su podijeljeni na nosioce i nenosioce.

Ulogu nosioca u današnjem žrijebu imat će: Ajax, Arsenal, Basel, Benfica, Braga, Celtic, Espanyol, Gent, Inter, Istanbul Bašakšehir, LASK, Malmö, Manchester United, Porto, Salzburg i Sevilla.

Nenosioci su: APOEL, AZ Alkmaar, Bayer Leverkusen, CFR Cluj, Club Brugge, Kopenhagen, Eintracht Frankfurt, Getafe, Ludogorets, Olympiacos, Rangers, Roma, Shakhtar Donetsk, Sporting, Wolfsburg i Wolves.

Možda današnji žrijeb već u prvom eliminacionom krugu Evropske lige spoji neke od timova bh. reprezentativaca Višćin Bašakšehir, Kolašinčev Arsenal i Prevljakov Salzburg su među nosiocima, dok su Džekina Roma, Sušićev Cluj i Čaravarov Eintracht među nenosiocima.

Nosioci će revanš-meč šesnaestine finala igrati kod kuće, te su na taj način privilegovani u odnosu na nenosioce.

Prve utakmice šesnaestine finala na programu su 20. februara, dok su uzvrati zakazani sedam dana poslije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.