Preciznih informacija iz Portlanda o tome koliko bi Nurkićevo odsustvo moglo trajati još nema, no pojedini mediji već se pitaju ko će biti centar koji će zauzeti Zmajevo mjesto u startnoj petorci ekipe iz Rip Cityja.

Neki čak pišu kako bi Trail Blazersi mogli potražiti treće rješenje, iako u timu imaju Enesa Kantera i Harryja Gilesa, koji su dobra rezervna rješenja, pogotovo u poređenju sa brojnim drugim timovima u ligi.

Ipak, kako piše NBC Sports Northwest, na tržištu nema mnogo pravih prilika, te će u slučaju da se dodatno žele pojačati na centarskoj poziciji Portland morati sačekati do 6. februra, kada će se moći pregovarati sa igračima koji su slobodni agenti.

Isti mediji navodi i da bi mladi Gilles mogao "profitirati" od Nurkićeve povrede, pogotovo kada je riječ o minutaži, dok je Kanter dobrim dijelom mijenjao bh. centra i dok se oporavljao od loma noge.

No, u Portland očito čekaju i precizne ljekarske nalaze i prognoze o Nurkićevoj povredi, pa će se vjerovatno time i voditi prilikom eventualnog angažmana još jednog centra.