Predsjednik DNS-a Marko Pavić kazao je danas u Banjoj Luci da je još uvijek teško govoriti da li će ova stranka podržati SNSD-ovog Radovana Viškovića za mandatara nove Vlade RS-a, jer DNS još ne zna ostaje li član koalicije sa SNSD-om i SP-om u RS-u.

On je poručio i da DNS nije zadovoljan svim što se dešavalo poslije izbora ali da će stoički raditi na unutrašnjem jačanju i zadovoljenju 100.000 građana koji su im dali povjerenje na izborima. Govorio je i o tome da DNS nije prihvatio privatizaciju RŽR Ljubija, te da njihovi ministri na Vladi RS-a nisu glasali za taj prijedlog.

- Nismo se zalagali ni da Mittal kupi RŽR. Samo tražimo da ga kupe oni koji će se nastaviti baviti rudarenjem i povećati broj zaposlenih – dodao je Pavić.

Komentarišući najave lidera SNSD-a Milorada Dodika da će se DNS morati "odreći nekih poslanika", Pavić je poručio da to ne mogu uraditi.

- DNS se ne može odreći svojih poslanika. Građani su izabrali naše poslanike. Možemo razgovarati da li se nekome neko sviđa ili ne, ali se ne odričemo – kazao je Pavić.

Istakao je i da DNS ne strahuje od ulaska novih stranaka i grupa u koaliciju u RS-u.

Na pitanje da li se Dodiku "moguće suprostaviti", Pavić je rekao da ne bi išao na Dodika kao ličnost.

-  SNSD ima trenutno snagu kojoj se niko ne može suprostaviti – kaže predsjednik DNS-a. 

Na slavu Mitrovdan DNS-a u Banjoj Luci došli su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ali i Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji do sada sa Pavićem nije bio u najboljim odnosima.