open-navfaktor-logo
search
Smještena u pritvor
Hindić-Bošnjaković polomila oba stopala i petu, Ivanković iskrvario u sobi
Navodno je Hindić-Bošnjaković cijelu noć bila u motelu u društvu ubijenog Ivankovića, ali i nisu bili sami
07.10.2019. u 14:55
get url
text

Kantonalni sud u Mostaru prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Sunitu Hindić (21) iz Travnika, trenutno nastanjenu u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je ubila Ninu Ivankovića, vlasnika Vile Ivanković na Buni kod Mostara.

Kantonalno tužilaštvo se danas službeno očitovalo o ovom slučaju, kazavši da se Hindić sumnjiči, da je u petak, oko 7.15 sati, nakon što je došla do ugostiteljskog objekta u kojem se nalazio Ivanković, ušavši u sobu u kojoj je on bio, verbalno se sukobila sa njim, te u jednom trenutku u namjeri da ga ubije prema njemu ispalila jedan hitac.

Od ispaljenog hica i zadobijene prostrijelne rane, kako navode, Ivanković je obilno iskrvario, uslijed čega je nastupila smrt na mjestu.

Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Također dodaju i da je, uprkos povredi, u vrlo kratkom periodu uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

Zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bjekstva, Kantonalni sud Mostar je ocijenio da je utemeljeno i opravdano određivanje pritvora.

Kako smo ranije i objavili, od izvora bliskih istrazi smo saznali da je tokom kriminalističke obrade priznala da je pucala u Ivankovića, a da se to dogodilo spletom nesretnih okolnosti. Navodno je Hindić-Bošnjaković cijelu noć bila u motelu u društvu ubijenog Ivankovića, ali i da nisu bili sami. Ivanković je upucan u leđa, a pored tijela je pronađen pištolj.

U iskazu je navela, da ga je pokušala oživjeti, tražeći of prisutnih da pozovu i pomoć, te se dala u bijeg.

Navodno ju je svjedok vidio da je istrčala iz motela. Nešto kasnije, prema njenom kazivanju, vratila se u motel, ali je čuvši korake skočila s balkona motela u rijeku Bunu. S mjesta zločina je navodno pobjegla u crnom vozilu koje ju je čekalo blizu motela. Nakon što je navodno primijetila da joj otiču nožni prsti, zatražila je medicinsku pomoć. Ko je pomogao Hindić u bijegu, predmetom je daljnje istrage, te o tome zasad postoje samo nagađanja.

Nakon cjelodnevnog bijega predala se policiji u Travniku, a u Mostar se vratila sa gipsom na obje noge.

Kako saznajemo, u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić", pod policijskom pratnjom, dovezena je radi uzimanja uzoraka krvi i urina radi analize. S obzirom na to da joj je gips bio vidno napuknut, ljekari su joj ga skinuli, te je urađen RTG-snimak kojim je konstatovano da ima lomove na stopalu i peti na obje noge. Takav lom, prema mišljenju struke, nastaje uslijed (do)skoka.

Kantonalno tužilaštvo Mostar u saradnji sa MUP-om HNK nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.