Nedjelja, 17.01.2021.

Potvrdilo Tužilaštvo

Hercegovački ugostitelji uhapšeni u akciji "Kasa 3" na slobodi

FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Terete se da su umanjivali promet i na osnovu toga prijavljivali lažne porezne prijave te plaćali manji porez

Jedanaest uhapšenih u operativnoj akciji "Kasa 3" koju su jučer, uz asistenciju MUP-a HNK, proveli pripadnici SIPA-e na širem području HNK, pušteni su na slobodu.

- Ispitani su svi osumnjičeni koji se nakon kriminalističke obrade puštaju na slobodu, a danas će biti saslušani svjedoci. Trenutno se radi na prikupljaju materijalnih dokaza za dokazivanje kaznenih dijela koja im se stavljaju na teret - kazala je Ana Rajič, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva HNK.

Akcija je izvedena na području Mostara, Čapljine i Čitluka, gdje su obavljeni pretresi na 14 lokacija, a uhapšeni su mahom odgovorne osobe u ugostiteljskim objektima, kao i odgovorne osobe računarskih firmi čije usluge su koristili.

Osumnjičeni se terete da su umanjivali promet i na osnovu toga prijavljivali lažne porezne prijave te plaćali manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, USB stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh